OFTE STILTE SPØRSMÅL FRA KUNDER

 

Hvordan pakker dere, og hvordan beregnes frakten?

Vi følger Postens egne satser for brev og pakker i Norge. Vi pakker alltid for å oppnå lavest mulig frakt. Se Posten sine satser på www.posten.no

Hva sier loven om barn i bil?

Barn under 135cm/36kg skal bruke godkjent sikkerhetsutstyr.

Kan jeg kjøpe en brukt bilbarnestol?

Bruksanvisningen mangler ofte til gamle stoler. Det gjør at risikoen for feilmontering øker, og at stolen dermed blir mindre sikker. Det kan også være vanskelig å avgjøre om stolen er komplett. Belter og låsbare deler kan være slitte eller av dårlig kvalitet. Hvis bilstolen har vært oppbevart på en uheldig måte eller vært i bruk ved en kollisjon, kan også sikkerheten være redusert. Hvis du ikke kjenner til stolens historie, bør du med andre ord være på vakt. Bakovervendte bilstoler har også en «holdbarhet» på ca 5 år, pga skallet (alt plast) blir sprøtt over tid, og dermed vil også sikkerheten på stolen reduseres kraftig.

Jeg er usikker på monteringen. Hva gjør jeg?

En feilmontert bilstol kan være direkte livsfarlig! Be derfor din forhandler om å vise deg hvordan du monterer. Følg bruksanvisningen nøye om du gjør det selv.

Må barnet være med når vi skal kjøpe nytt sete?

En god regel er at barn og bil er med når nytt sete skal kjøpes. Et sete skal ikke bare passe i bilen, føreren skal også ha plass til å kjøre. Man må også ta høyde for at barnet skal vokse, spesielt i bena. Tenk også på at barnet skal slippe "å henge" med hodet når det sovner i bilen.

Hvordan vasker jeg barnebilstolens belter?

Beltene tørkes enkelt av med en fuktig klut. Det er ikke uvanlig at barn søler saft eller mister kjekssmuler som tetter beltets låsbare deler. Prøv å fjern dette ved å holde delen i noen minutter under varmt vann og tørk av til slutt. Bruk aldri oljer i låsene.

Når kan vi snu barnet vårt, slik at det sitter med kjøreretningen?

Vi anbefaler at barnet sitter bakovervendt til ca. 4 år. Vi anbefaler også alle å ta en titt på Trygg Trafikk sine hjemmesider.

 

 

Er det mulig at barnet vårt kan sitte bakovervendt helt til 4 år?

Ja det er mulig. Men her kommer forutsetningen at man har en romslig bil, og at barnet har god plass å vokse. Vi anbefaler våre kunder å plassere barnet på den tryggeste plassen i bilen, som er midt i baksetet. Da får barnet ofte også best benplass.

Hvordan skal vi klare å ha barnet bakovervendt til ca.4 år?

Husk at barnet ikke vet om noen annet. Det er viktig at man som foreldre er konsekvent her. Ikke la barnet få sitte "riktig" vei i besteforeldre/venners biler. Med dette er det vanligvis ikke noe problem å holde barnet bakovervendt til ca. 4 år.

Kan vi ta av ryggen på beltestolen til 7 åringen vår?

Vi anbefaler ikke at ryggen fjernes. Da dette gjør at barnets hode/tinningen lett går inn i glass og stål dersom man skulle havne utfor en kollisjon. Hodebeskyttelsen på beltestoler er også en god forsikring mot nakkesleng! Beltereguleringen som gjør at selen til en hver tid ligger riktig på barnets skulder forsvinner også hvis ryggen fjernes. Bruk derfor beltestolen til den er for liten ca. 10-12 år.

Hva gjør jeg hvis jeg ønsker varer som ikke er tilgjengelig i nettbutikken?

Da må du ta kontakt direkte med butikken på telefon 97420709 og får betalingsinformasjonen slik du kan forhåndsbetale varen. Vi tar så kontakt med deg når varen er på lager.